Vegan Maaltijdbox – Heb jij de keuze gemaakt om veganistisch te gaan eten en zou je je maaltijdboxen hier in het vervolg op willen aanpassen? Dat is niet zo’n onmogelijke zaak als je van tevoren zou denken. Nu is vegan een flinke opmars aan het maken de laatste jaren, maar niet in iedere supermarkt en zeker niet bij alle maaltijdaanbieders is de vegan maaltijdbox een optie die je voortaan kunt kiezen. Afgezien van die opmars, is er nog niet zoveel over bekend. 

Onder andere vlees, vis en zuivelproducten zijn namelijk nog nauwelijks weg te denken en het beeld heerst onder vele dat het zonder deze producten onmogelijk is om iets lekkers op tafel te kunnen zetten.

Wist je dat het tegendeel waar is en je ook de heerlijkste veganistische maaltijden op tafel kunt zetten met behulp van bijvoorbeeld de veganistische maaltijdbox? Mocht jij dus toch veganistisch willen eten met een beetje hulp, de vegan maaltijdbox, ga je hier kunnen vinden. 

De Vegan Maaltijdbox; wat houd dat precies in?

Zoals gezegd is veganistisch eten steeds meer in opkomst en zien steeds meer mensen hier de voordelen van in. Toch is nog niet bij iedereen bekend wat veganistisch eten precies inhoud en om welke producten het dan gaat.

Veganistisch eten betekent simpelweg dat alle dierlijke producten voortaan achterwegen gelaten zullen worden. Nu gaat dat vanzelfsprekend om vleesproducten en vis, maar ook om zuivelproducten, eieren van de kip en zelfs honing van de bijen. Alle producten waar in principe dieren bij komen kijken, die worden vermeden.

De vegan maaltijdbox word dus voornamelijk samengesteld door andere producten, waar ook genoeg voedingsstoffen in te vinden zijn en als goede vleesvervangers kunnen dienen. Eiwitten bijvoorbeeld, zijn niet alleen in dierlijke producten te vinden, maar ook in plantaardige producten en deze zul je dus terug kunnen vinden in de vegan maaltijdbox. Een maaltijdbox vergelijk doen? Hierdoor kun jij de beste maaltijdbox vinden voor jezelf.

Welke maaltijdaanbieders hebben de Veganbox?

Omdat een veganistisch voedingspatroon voor steeds meer mensen de norm aan het worden is, is het een vrij logische stap dat maaltijdaanbieders hierop inspelen met hun maaltijdboxen. Hoewel het er niet nog niet veel zijn en het soms eventjes zoeken is, hebben sommige maaltijdaanbieders de veganbox al wél in het assortiment genomen of zijn enkele recepten hierop aangepast.

1.      Veggiebox van Hello Fresh

Het welbekende Hello Fresh is een maaltijdaanbieder die je hoe dan ook moet kennen of die je bekend voor moet komen. Dat is ook niet zo gek. Want wat betreft de populariteit is Hello Fresh een hele bekende aanbieder in Nederland.

Hello Fresh kenmerkt zich door het grote aanbod aan recepten en aan verschillende soorten maaltijdboxen. Voor het kleine gezin, het grote gezin en voor degene die weinig tijd heeft om te kokkerellen aan het einde van de dag heeft Hello Fresh de perfecte recepten samengesteld. Behalve deze maaltijdboxen, is ook de speciaal samengestelde Veggiebox mogelijk en kun je hier als veganist dus voor kiezen. De Veggiebox kan helemaal plantaardig worden samengesteld, maar ook gedeeltelijk. Dat maakt dat de lat lekker laag gelegd kan worden.

Wist je dat er een Hello Fresh kortingscode bestaat die jou korting geeft op de eerste 3 maaltijdboxen? Dit is een mooie manier om de Veggiebox vrijblijvend uit te proberen voor een lagere prijs dan normaal. Waar wacht je nog op?

2.      Vegan Maaltijdbox van Ekomenu

Niet alleen zet Ekomenu zich speciaal op de kaart door de 100% biologische producten van eigen bodem, maar ook door de gehele Vegan Maaltijdbox met daarin alleen maar veganistische producten. Deze box kan bestaan uit 3 recepten, maar 4 recepten hoeft ook geen probleem te zijn. Dierlijke producten zul je er dus niet in terug kunnen vinden.

Mocht je met veganistische producten nog maar weinig inspiratie hebben voor een lekker recept, dan hoef je niet in paniek te raken. De Vegan Maaltijdbox bevat natuurlijk bijhorende recepten waar jij zelf mee aan de slag kunt. Dat jij veganistisch eet, hoeft niet te betekenen dat het gehele gezin daaraan deelneemt. Bij Ekomenu kun je aangeven om hoeveel personen in het gezin dit gaat en word de box daarop aangepast. Ook voor de personen die niet veganistisch eten zit er altijd iets bij.

De recepten zullen niet per ongeluk door elkaar lopen, want deze kun je namelijk direct herkennen aan de groene rand die om het recept heen zit.

3.      Veganistische recepten van Marley Spoon

Nu heb je kunnen zien dat er genoeg maaltijdaanbieders zijn waarbij gehele veganistische maaltijdboxen samengesteld kunnen worden. Dat Marley Spoon geen compleet veganistische maaltijdboxen heeft, hoeft niet direct te betekenen dat het onmogelijk is om veganistisch te eten met Marley Spoon. Dat is het namelijk juist wél en het is ook nog eens ontzettend makkelijk.

Omdat Marley Spoon wekelijks 30 nieuwe recepten voor jou als klant heeft klaarstaan, zitten er altijd wel wat vegan recepten bij waardoor het voor jou mogelijk wordt gemaakt om te koken zonder dierlijke producten. Zeker als je niet helemaal veganistisch eet, is Marley Spoon ideaal. Zo kun je de gerechten namelijk met elkaar afwisselen. Met de kortingscode Marley Spoon kan je geheel vrijblijvend de receptten uitproberen en flink besparen op de kosten!

Wat is de reden dat mensen veganistisch gaan eten?

Er zijn steeds meer mensen die er heel bewust voor kiezen om veganistisch te gaan eten. Dat is in de meeste gevallen niet zomaar. Daar is niet één bepaalde reden voor, daar kunnen meerdere redenen voor zijn. De redenen dat mensen ervoor kiezen om veganistisch te gaan eten, dat kunnen deze zijn:

  • Het wordt steeds duidelijker dat door dierlijke producten te produceren, dit negatieve invloeden heeft op het milieu en op het klimaat. Door te kiezen voor een vegan levensstijl kies je ervoor om hier niet meer aan deel te nemen en dat je bewust kiest voor het klimaat.
  • Behalve dat het klimaat word aangetast, hebben veel dieren een slecht leven. Zo leven veel legkippen bijvoorbeeld op kleine oppervlaktes. Door vegan te eten neem je het welzijn van de dieren in acht en kies je er wederom weer voor hier niet meer aan deel te nemen.
  • Allergieën voor bijvoorbeeld zuivel kunnen voor lichamelijke ongemakken zorgen. Vegan kan allergische reacties beperken.
  • Hoewel er wordt beweerd dat dierlijke producten bijdragen aan de gezondheid, is dat lang niet altijd het geval. Door het vet kunnen bijvoorbeeld hartproblemen ontstaan. Een vegan levensstijl kan de kans hierop aanzienlijk verkleinen.

Natuurlijk hoef je niet elke dag veganistisch te eten, je kunt het prima afwisselen met andere eetboxen of kiezen voor goedkope maaltijdboxen. Er is keuze genoeg!