De laatste jaren is de populariteit van maaltijdboxen flink toegenomen. Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van een maaltijdaanbieder. Je hoeft social media maar te openen, en er komt een advertentie van bijvoorbeeld Hello Fresh of Marley Spoon voorbij.

Daarnaast zijn er meer grote maaltijdaanbieders bijgekomen die de markt aan het veroveren zijn. Het resultaat hiervan mag er zeker zijn. De toenemende populariteit van maaltijdboxen is niet helemaal zonder reden. Je kunt wekelijks, maandelijks of zelfs dagelijks kiezen voor een maaltijdbox bezorging. De verse ingrediënten en snelle recepten zullen niet snel gaan vervelen. Altijd verse ingrediënten in huis. Wie wil dat nu niet? Grote kans dat je na een enkele keer al groot fan bent.

Ondanks de grote bekendheid, maakt nog niet iedereen gebruik van de diensten. Sterker nog, veel mensen zien alleen de nadelen of zien beren op de weg rondom een dergelijk abonnement. Hoe maaltijdboxen precies in elkaar zitten en wat de bijkomende voordelen zijn? Op deze pagina leggen we je alles uit.

Wat is een maaltijdbox?

Heb jij doorgaans weinig tijd om iets gezonds op tafel te zetten? Of is jouw inspiratie de laatste tijd ver te zoeken? Dit kunnen redenen zijn om een verse eetbox te laten samenstellen en te laten bezorgen. Koken volgens de Schijf van 5 vergt de nodige tijd en energie. Gezond eten houd ons fit, vitaal en kunnen gezondheidsrisico’s op den duur beperken.

Echter word het er niet gemakkelijker op. Zie dit iedere avond maar eens voor elkaar te krijgen. Daarbij kun je niet iedere avond hetzelfde klaarmaken. Het is niet gezond en het zal snel gaan vervelen. Bovendien kunnen er altijd gezinsleden zijn die iets niet lussen. Onder andere hierom zijn de maaltijdboxen in het leven geroepen. Het samenstellen van de boxen is gebaseerd op verse ingrediënten, snelle recepten en op gevarieerd eten.

Deze verse boxen zijn er in verschillende soorten en maten. Deze kunnen aan de hand van een aantal aspecten worden samengesteld. Onder andere op de eetbehoeften, op het aantal personen, op de recepten en op een gezin met kinderen.

Van welke maaltijdaanbieders kun je gebruikmaken?

In de wereld van maaltijdaanbieders, is Hello Fresh een hele bekende. Zo zijn er veel influencers die hier op social media uitgebreid reclame voor maken en adverteren. Hello Fresh is natuurlijk niet de enige maaltijdaanbieder waar je voor kunt kiezen.

Maaltijdbox vergelijken kan zeer helpend en effectief zijn. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten welke maaltijdaanbieders er zijn en wat deze aanbieden. Om je hier een beeld van te geven, vindt je hieronder een overzicht met een aantal voorbeelden:

1.      Familiebox

Kinderen met de pot mee laten eten is niet altijd gemakkelijk. De smaak is nog niet voldoende ontwikkeld en niet ieder gezinslid vindt hetzelfde lekker. Vooral groente en fruit kunnen een obstakel zijn. Familiebox denkt met je mee.

De maaltijdaanbieder heeft zich vooral gericht op gezinnen met kinderen. Op zowel jonge als op oudere kids. De boxen beschikken nog steeds over alleen verse ingrediënten, maar bij de samenstelling van de recepten is uitgebreid rekening gehouden met de behoeften van een gezin. Ieder recept is snel en makkelijk op tafel te zetten, zodat het ook voor jou haalbaar is.

Gezond eten word op deze manier voor het hele gezin een stuk leuker gemaakt.

2.       Versh

Versh staat bekend al de goedkoopste maaltijdaanbieder van Nederland. De prijs ligt aanzienlijk lager dan van andere aanbieders. Hoewel de prijs wat lager ligt, beschikt iedere box nog steeds over de verste ingrediënten en heerlijke recepten.

Komt Versh je nog niet bekend voor? Dat is niet zo gek. De aanbieder bestaat pas sinds het jaar 2020, maar heeft nu al een zeer goede naam op kunnen bouwen. Ook door de goede ervaringen natuurlijk. Anders dan andere aanbieders worden recepten via de bijhorende smartphoneapp geleverd.

3.      Ekomenu

Ekomenu heeft zich volledig gericht op biologische ingrediënten en stelt de maaltijdboxen hiermee samen. Naast dat de ingrediënten biologisch zijn, zijn deze stuk voor stuk afkomstig van lokale boeren en bedrijven. Hiermee ben je ook verzekerd van onbewerkte producten, iets waar veel mensen waarde aan hechten.

De bezorging van de boxen kun je zelf en handmatig instellen. Deze kun je maar liefst 8 weken van tevoren inplannen.

4.      Mealhero

Wie zegt dat opwarmmaaltijden ongezond zijn? In zekere zin klopt dit natuurlijk wel. De essentiële vitaminen zijn al verloren gegaan en de maaltijden bevatten een groot overschot aan zout.

Mealhero heeft hier een goede oplossing voor bedacht. Om zoveel mogelijk tijd en energie te besparen, zijn de boxen samengesteld met opwarmmaaltijden. Geen paniek, want deze zijn samengesteld met verse groentes, en beschikken over essentiële vitaminen en mineralen.

De maaltijden kunnen een bepaalde periode worden bewaard in de vriezer, zodat je altijd iets in huis hebt voor een snelle hap.

5.      Marley Spoon

We kunnen Marley Spoon het beste beschrijven als het ‘broertje’ van Hello Fresh. Hoewel de twee in een aantal opzichten op elkaar lijken, verschillen deze toch van elkaar. Wekelijks stelt Marley Spoon 30 verschillende recepten beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Aan de hand van deze recepten worden de boxen vervolgens samengesteld.

Hier houd je dus zelf de controle over. Het aanbod veranderd eens per week, zodat je nooit twee keer achterelkaar dezelfde box ontvangt.

6.      Hello Fresh

Vandaag de dag kunnen we niet meer om Hello Fresh heen. De maaltijdaanbieder heeft zich de afgelopen jaren flink in de kijker gespeeld en beschikt inmiddels over een grote klantenkring. Dit is niet voor niks.

Net als Marley Spoon, zet Hello Fresh iedere week 30 nieuwe recepten voor je klaar, waar de boxen vervolgens mee samengesteld worden. Naast de standaard recepten die je vaker ziet, heb je meer keuze hiertussen. Denk aan koolhydraatarme en aan vegetarische recepten. Mocht je deze levenswijze overwegen, is dit een laagdrempelige manier om eens wat recepten te proberen.

Kun je bij Hello Fresh alleen dinerrecepten vinden? Het zal je verbazen hoeveel er mogelijk is. Ook voor complete ontbijtboxen kun je bij de maaltijdaanbieder terecht.

Bestrijding van voedselverspilling

Hoe vaak is het jou niet overkomen? Op basis van een gekozen recept sla je de benodigdheden in. Je maakt het recept ruim klaar, met een overschot aan ingrediënten. Het is vaak lastig in te schatten hoeveel je daadwerkelijk nodig hebt. Je koopt liever te veel in dan te weinig. Je bent niet de enige die zo denkt.

Eenmaal klaar met eten word duidelijk hoeveel er nog over is. De meeste restjes worden niet opgegeten en worden na een aantal dagen weggegooid. Met andere woorden: voedselverspilling. Op den duur raakt het milieu hier flink door beschadigd. Hier kunnen we samen iets aan doen. Door minder te verspillen en de recepten op de juiste hoeveelheden af te stemmen.

Ook om deze reden is de maaltijdboxen uitgevonden. Je kunt bij bestelling aangeven uit hoeveel personen jouw gezin bestaat. De recepten en de daarbij horende ingrediënten worden aan de hand van deze informatie samengesteld.

Hierdoor kan er met de juiste hoeveelheden worden gekookt, waardoor er geen overschot aan voedsel overblijft. Dit zorgt op den duur voor veel minder verspilling.

Wat zijn de voordelen van maaltijdboxen bestellen?

Heb je zelf nog nooit gebruikgemaakt van de diensten van een maaltijdaanbieder? Dan is het lastig om te bepalen waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Door de bijkomende voordelen op een rijtje te zetten, kun je alvast een beeld scheppen. Dit maakt de stap toegankelijker en makkelijker. Bijkomende voordelen kunnen de volgende zijn:

 • De meeste maaltijdaanbieders bieden een eenmalige box aan om te proberen. Deze kunnen voor een lagere prijs worden aangeschaft. Mocht je geen fan zijn, kun je direct stoppen.
 • Altijd verse ingrediënten in huis.
 • Snelle en makkelijke recepten.
 • Eten volgens de Schijf van 5.
 • Iedere keer andere recepten.
 • Ook geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.
 • Speciale boxen voor tijdens de feestdagen.
 • Bestrijd voedselverspilling effectief.

Maaltijdboxen thuisbezorgd

Eén van de ideeën achter maaltijdboxen bestellen, is dat boodschappen doen voorlopig niet meer nodig is. Er zijn veel mensen die hier huizenhoog tegenop zien en de supermarkt het liefst zoveel mogelijk vermijden. Bovendien kosten deze ritjes de nodige tijd en inspanning. Na een lange dag zit niemand hier meer op te wachten. Maaltijdaanbieders hebben hier slim en efficiënt op ingespeeld.

De door jou bestelde eetboxen worden door de aanbieder bezorgd op jouw thuisadres. De dag en tijd van bezorging worden door jou zelf bepaald. Alleen op een moment dat jou het beste uitkomt. Een beroep doen op de buren is niet meer nodig en je hoeft er niet voor thuis te blijven. Zodra de bezorger onderweg is, ontvang je een melding.

Een bijkomend voordeel is dat de meeste bezorgkosten gratis zijn. Dit maakt de aanschaf van een box nóg voordeliger.

Zit je direct vast aan maaltijdboxen?

Het afsluiten van een abonnement is niet helemaal zonder risico. Voor je het weet zit je er permanent aan vast en is er geen weg meer terug. Dit betekent automatisch terugkerende kosten, waar je totaal niet op zit te wachten. Bovendien kunnen deze kosten op den duur in prijs oplopen. Zie maar eens af te komen van het abonnement.

Dit wetende kan je afschrikken en je ervan weerhouden om één van de maaltijdboxen te bestellen. Dat is erg jammer, want zoals je hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan maaltijdboxen in huis halen.

Je zult vast opgelucht zijn als we je vertellen, dat je nooit direct ergens aan vast zit. Na een eenmalige bestelling bij een maaltijdaanbieder kun je zelf de frequentie van de bestellingen aan jouw adres bepalen. Ongeacht de maaltijdaanbieder die je kiest. Deze mogelijkheid is er vrijwel altijd. Hoe dit precies werkt? Dat is heel erg simpel.

De meeste zaken regel je via jouw persoonlijke account. Behalve bestellingen plaatsen, kun je zien wat er aan boxen aankomt. Wil je tijdelijk stoppen met de eetboxen of ben je op vakantie? Dan kun je het abonnement voor onbepaalde tijd stopzetten, om weer te laten starten wanneer jij daar behoefte aan hebt. Liever permanent stoppen? Geen probleem. Dit is een kwestie van een simpele druk op de knop. Met andere woorden: jij houd zelf de touwtjes in handen als het gaat om de frequentie en om het abonnement zelf.

Kortingscodes voor maaltijdboxen

We hebben eerder op deze pagina al kort benoemd dat de meeste aanbieders eenmalige eetboxen aanbieden voor een aanzienlijk lagere prijs. Deze box kun je thuis uitproberen, om te kunnen bepalen of dit iets voor jou of voor jouw gezin zou kunnen zijn. Wist je dat er ook kortingscodes zijn waar je gebruik van kunt maken? Zoals de Mealhero kortingscode bijvoorbeeld. Naast Mealhero, bieden de meeste maaltijdaanbieders deze codes aan.

Door hier gebruik van te maken, kun je de eerste box of boxen voor een lagere prijs thuis ontvangen. Je bepaalt opnieuw zelf hoe vaak je een box zou willen ontvangen en wanneer.

De kortingscode kun je inwisselen op de website van de maaltijdaanbieder. Je hoeft hiervoor alleen een eenmalig account aan te maken. Vervolgens kun je een box met recepten naar keuze samenstellen en thuis laten bezorgen. Hierboven heb je een uitgebreide uitleg gekregen over de thuisbezorging. Mocht je tevreden zijn, dan kun je het abonnement gewoon door laten lopen. Zo’n code laat je toch niet zomaar aan je voorbij gaan?  

Waar moet je op bij letten maaltijdboxen?

Op deze pagina heb je uitgebreide informatie ontvangen over maaltijdboxen in het algemeen. Hierbij hebben we je volledig op de hoogte gebracht van de gang van zaken. Met deze informatie ben je in staat om een maaltijdaanbieder te kiezen en gebruik te gaan maken van de aangeboden diensten.

Voordat je een definitieve keuze gaat maken, is het goed om te weten waar je op moet letten. Door van tevoren op een aantal aspecten te letten, weet je zeker dat je een box kiest die past bij jou of bij jouw eigen gezin. Zo kun je rekening houden met de volgende punten:

 • Kinderen: Heb je een gezin met kinderen of zitten er moeilijke eters aan tafel? Er zijn maaltijdaanbieders die hier rekening mee houden. De ingrediënten en recepten kunnen hierop afgesteld worden.
 • Eetbehoeften: Hechten jij of je gezin veel waarde aan biologische of koolhydraatarme recepten? Zoek naar een maaltijdaanbieder die een biologische maaltijdbox of koolhydraatarme maaltijdbox in het assortiment heeft.
 • Prijs: Iedere maaltijdaanbieder hanteert een andere prijs. Dit stelt jou in staat om tussen meerdere prijsklassen te kiezen. Een definitieve keuze voor een aanbieder word op deze manier gemakkelijker gemaakt. Zo kun je goedkope maaltijdboxen er sneller uithalen, mocht je hiernaar zoeken.
 • Vergelijken: Vergelijk meerdere diensten en aanbieders met elkaar. Bekijk uitgebreid wat er te bieden is. Je zult zien dat er al vrij snel iets voor je uitspringt.