Maaltijdbox vergelijken – Om erachter te komen welke maaltijdbox bij jou of bij jouw gezin zou kunnen passen, is maaltijdbox vergelijken een belangrijke en functionele stap. Tenslotte komen er steeds meer aanbieders bij en zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Maaltijdboxen vergelijk kun je in dit geval het makkelijkste doen, door de verschillende maaltijdaanbieders onder elkaar te zetten en te kijken naar de mogelijkheden en voordelen hiervan.

Maaltijdboxen bestellen is de meest ideale optie en het is dan ook niet zo gek dat steeds meer gezinnen ervoor kiezen. Inspiratie voor het avondeten heb je niet meer nodig en dat er wekelijks verse ingrediënten bij je thuis bezorgd worden, is daarentegen helemaal niet vervelend. Dat zal niet snel gaan vervelen.

Om een goede maaltijdbox vergelijk te kunnen maken, staan in dit artikel de eetbox aanbieders onder elkaar en worden deze uitgebreid beschreven. Neem de maaltijdbox vergelijk goed in je op en beslis aan de hand daarvan welke maaltijdboxen jij thuis bezorgd zou willen hebben. 

Ekomenu

Om een biologische maaltijdbox te kunnen bestellen waar alleen 100% biologische producten in te vinden zijn, kun je de keuze maken om de box van Ekomenu te bestellen. Ekomenu is een maaltijdaanbieder die specifiek gebruikmaakt van biologische producten die van eigen, Nederlandse bodem komen. De producten zijn ook verbouwd door Nederlandse boeren. De boxen zitten dus vol met lokale producten.

Doordat deze producten in de maaltijd boxen volledig biologisch zijn, ben je er zeker van dat deze niet bewerkt zijn met kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Waar normaal gesproken biologische producten in de supermarkt vrij prijzig zijn, liggen de prijzen van de maaltijd boxen van Ekomenu vrij laag. Dat is al een pluspunt.

Behalve dat de standaard biologische maaltijdbox thuis bezorgd kan worden, zijn er bij Ekomenu nog veel meer keuzes voor eetboxen. Zo zijn de koolhydraatarme maaltijdboxen, vegetarische maaltijdboxen, Keto maaltijdboxen en ook een veganistische maaltijdbox is een beschikbare mogelijkheid. Ook deze boxen bevatten alleen biologische producten. Hoe jouw levensstijl er ook uitziet, bij Ekomenu zit er vrijwel altijd iets voor jou of voor jouw gezinsleden bij, wat hoe dan ook in de smaak gaat vallen.

Ook de maaltijdboxen bezorgen kun jij zelf helemaal regelen. Zo kun je minimaal 8 weken vooruit plannen en zelf bepalen wanneer de volgende boxen bezorgd zullen worden. Ook het abonnement zelf is flexibel, want 5 dagen voor de levering van de volgende maaltijdbox kun je deze zelf opzeggen.

Versh

Ik ben het met je eens dat de meeste maaltijdboxen Nederland vrij prijzig zijn en dat het niet aantrekkelijk is om een abonnement af te sluiten. Op zoek gaan naar de goedkoopste maaltijdbox lijkt een lastige kwestie, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. De goedkoopste maaltijdbox die ook nog eens zeer geschikt voor jou zou kunnen zijn, dat is de maaltijdbox van Versh.

Tijdens maaltijdbox vergelijken mag Versh zeker niet ontbreken in het rijtje. Mocht je Versh nog niet vaak tegen zijn gekomen, dan zou dat kunnen kloppen. De maaltijdaanbieder is namelijk pas sinds 2020 actief, maar heeft nu al een zeer goede naam te pakken.

In veel aspecten lijkt Versh enorm op de diensten van andere maaltijdaanbieders. Een van de bekendere is bijvoorbeeld Hello Fresh. Toch kan Versh zich duidelijk onderscheiden van andere maaltijdaanbieders. Bijvoorbeeld door een lagere prijs te hanteren per maaltijdbox.

Hoe je de recepten dan kunt volgen van Versh? Heel simpel. Gewoon via je smartphone. Van Versh krijg je een speciale app cadeau die jou stap voor stap door het recept heen loodst en het jou mogelijk maakt om de lekkerste, meest verse recepten op tafel te kunnen zetten voor jou en voor je gezinsleden. 

Familiebox

Eerlijk is eerlijk. Het is niet altijd even gemakkelijk om iets op tafel te kunnen zetten, waar het hele gezin van kan genieten. Tenslotte heeft iedereen een andere smaak en kan dat ook het geval zijn in het gezin.

De maaltijd boxen van Familiebox zijn speciaal samengesteld voor gezinnen en voor gezinnen met nog kleine kinderen. Voor niet ieder kind is het even gemakkelijk om groente of fruit te eten en kan er een hoop frustratie ontstaan.

Familiebox houd daar actief rekening mee en heeft niet alleen producten in de eetbox verwerkt die geschikt zijn voor jonge kinderen, maar hier zijn de bijhorende recepten ook op afgestemd. Zelfs voor de kleinste kinderen kun je met Familiebox altijd iets lekkers en iets haalbaars op tafel zetten.

Alle ingrediënten uit de Familiebox zijn vers. Groentes uit potjes of sausjes uit zakjes zitten daar dus niet bij. Alles om de kids een gezonde, goede start te kunnen geven en om het gezond eten leuker te kunnen maken. Dat is namelijk het doel van de Familiebox. Gezond en gevarieerd haalbaar maken voor gezinnen. Bij Familiebox staan iedere week 12 nieuwe, verse recepten klaar waarmee de maaltijdbox samengesteld kan worden.

Ook de maaltijd boxen van Familiebox kunnen naar eigen wens en behoefte samengesteld worden. Even geen behoefte aan vlees of vis? Kies dan eens voor de vegetarische maaltijdbox. Houd er wel rekening mee dat Familiebox speciaal is samengesteld voor gezinnen met kinderen.

Hello Fresh

De kans is vrij groot en aanwezig dat je de maaltijdaanbieder Hello Fresh kent of wellicht herkent van advertenties. Onder andere door de populariteit en goede recensies, moet je deze even overwegen.

Wekelijks staan er bij Hello Fresh 30 recepten voor je klaar. Naast de standaard recepten die vlees bevatten, staan tussen deze recepten ook vegan en vegetarische varianten. Aparte vegetarische maaltijdboxen zijn er dus niet, maar doordat er altijd een aantal recepten tussen zitten die vegetarisch of vegan zijn, zijn deze maaltijden wel altijd mogelijk.

Heb je niet alleen gebrek aan inspiratie voor het diner, maar bijvoorbeeld ook voor het ontbijt? Hello Fresh heeft ook de mogelijkheid om ontbijtboxen te kunnen bestellen en heeft zelfs borrelplanken voor de visite in het assortiment

Mocht je even een week of meerdere weken geen box willen ontvangen, dan maakt Hello Fresh daar geen probleem van. Maximaal een dag van tevoren kun je zien wanneer de maaltijdbox bij je thuis bezorgd word en krijg je de optie om deze te annuleren. Ook als het abonnement al afgesloten is, kun je deze gemakkelijk tussendoor op pauze zetten als je er even geen behoefte aan hebt. Dat maakt het gebruik van Hello Fresh laagdrempelig en toegankelijk.

Wist je dat er ook speciale Hello Fresh kortingscodes zijn, waardoor de eerste maaltijdboxen Nederland een stuk goedkoper besteld en thuisbezorgd kunnen worden? Dat is zeker weten het proberen waard.

Mealhero

Er heerst nogal een taboe op. Opwarmmaaltijden beschikken niet over de essentiële voedingsstoffen, vitaminen en ook het toegevoegde zout is geen bevordering voor de gezondheid. Zoveel mogelijk vermijden dus. Toch is de verleiding na een drukke, hectische dag vrij groot om een kant-en-klare maaltijd in de magnetron te schuiven of om de pizzakoerier te bestellen voor een vette hap. Tenslotte heb je geen energie meer om nog in de keuken te gaan staan.

Mealhero heeft daar een goede oplossing voor bedacht. Anders dan anders bevatten de maaltijd boxen geen verse ingrediënten en recepten, maar kant-en-klare maaltijden die opgewarmd kunnen worden. De maaltijden zijn bereid met verse ingrediënten en bevatten genoeg essentiële vitaminen en mineralen die de gezondheid bevorderen. Zo worden er geen wekelijkse maaltijd boxen thuis bezorgd en kunnen de bestelde maaltijden ook bewaard worden in de vriezer voor een eventueel ander moment.

Het opwarmen gaat niet alleen snel, er komt geen enkele magnetron aan te pas. Mealhero levert namelijk de Slimme Stomer bij jou thuis, om hiermee op een verantwoorde manier de maaltijden te kunnen opwarmen. Voor een druk en hectisch leven met weinig tijd voor koken, zijn de maaltijden van Mealhero natuurlijk wel ideaal.

Niet alleen beschikt Hello Fresh over kortingscodes, ook van de Mealhero kortingscode kan gebruikgemaakt worden om de prijs van de maaltijd boxen wat omlaag te kunnen brengen.

Marley Spoon

Als laatste word Marley Spoon vaag vergeleken met Hello Fresh. Ook dat is geen gekke gedachte. Het Duitse bedrijf is hard bezig met naamsbekendheid krijgen en dat is ook goed aan het lukken. De kans is groot dat je Marley Spoon weleens voorbij hebt zien komen of dat je deze maaltijd boxen al in overweging hebt genomen. Hoe Marley Spoon dan werkt? Ook deze maaltijdbox gaan we vergelijken met de andere maaltijdboxen die je hierboven hebt kunnen vinden.

Ook bij deze maaltijdaanbieder staan er wekelijks 30 nieuwe recepten voor je klaar waarmee jij de maaltijd boxen kunt samenstellen. Doordat het elke week nieuwe recepten zijn en jij deze zelf kunt rangschikken, weet je zeker dat er altijd iets bij zit wat jij en wat je gezinsleden lusten. Hier zul je iedereen een groot plezier mee doen. De recepten en ingrediënten worden op de gezinsgrootte aangepast en op het aantal gekozen dagen.

Bijgeleverd in de eetboxen vindt je de recepten. Deze recepten geven stap voor stap weer hoelang de bereidingstijd is en welke stappen je moet volgen. Over het algemeen is de bereidingstijd van Marley Spoon kort en zit uren in de keuken staan er niet bij.

Wist je dat je met de kortingscode Marley Spoon ook een flinke korting kan bedingen op de eerste maaltijden? Zo kun je eerst een paar maaltijden uitproberen alvorens je een abonnementt neemt. Overigens zit je bij Marley Spoon nooit ergens permanent aan vast. Het abonnement kan vrij flexibel voor een aantal weken op pauze worden gezet of worden afgebroken, mocht je dat willen.

Waarom kiezen voor een maaltijdbox?

Heb je de wereld van de maaltijdboxen de afgelopen jaren in de gaten gehouden? Dan is het je niet ontgaan dat deze qua populariteit enorm aan het groeien is en er steeds meer maaltijdaanbieders bij lijken te komen. Ook steeds meer gezinnen zweren bij het gebruik van de maaltijdbox. Waarom is dat?

Gevarieerd en eten volgens de Schijf van 5 is een belangrijk onderdeel van het bevorderen van de gezondheid. Aan het einde van de dag inspiratie opdoen voor een gezonde, makkelijke maaltijd is niet altijd even makkelijk. Daar is de maaltijdbox voor.

Deze boxen zijn samengesteld met de meest verse ingrediënten, vol met de essentiële vitaminen en mineren. Werkelijk alle ingrediënten zitten erin. Van een aardappels tot aan een simpel teentje knoflook. De wekelijks nieuwe recepten maken iedere dag gevarieerd en gezond qua maaltijden. Omdat er gekookt word volgens recept, is het voor iedereen haalbaar om een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Daarnaast scheelt het ook een hoop tijd omdat de boxen thuis bezorgd worden.

Waarop letten tijdens maaltijdbox vergelijken?

Tijdens deze maaltijdbox vergelijk hebben we de verschillende maaltijdaanbieders voor je op een rijtje gezet. Door deze vergelijking is het makkelijker om iets voor jezelf of gezin uit te zoeken.

Toch is het goed om te weten dat je tijdens maaltijdbox vergelijken op een aantal aspecten moet letten, om de beste maaltijdbox er uiteindelijk uit te kunnen halen voor jezelf of voor je gezin. Waarop letten tijdens maaltijdbox vergelijken? Daarbij let je op het volgende:

  • Het eerste waar naar gekeken word, dat is de prijs van de maaltijd box. Deze prijzen zijn namelijk niet allemaal hetzelfde. Wat zou je aan de maaltijd boxen kwijt willen en wat vind jij de moeite waard?
  • Wil jij de recepten voor in de maaltijdbox zelf uitzoeken, of vindt je het geen probleem dat dit voor je gedaan word? Om een goede maaltijdbox uit te kunnen zoeken is het goed om daar rekening mee te houden en daarop te letten.
  • Eet je vegetarisch of veganistisch? Onderzoek of ook deze maaltijd boxen mogelijk zijn of dat er recepten zijn die hierop gebaseerd zijn.
  • Wanneer je het belangrijk vindt om biologisch te eten, is het goed om de maaltijdaanbieders daarop te onderzoeken en onder de loep te nemen.

Conclusie

Dit artikel over maaltijdbox vergelijken heeft ervoor gezorgd dat alle maaltijdboxen voor jou op een rijtje gezet zijn. Hierdoor krijg je een beter beeld van de voordelen en mogelijkheden. Door deze vergelijking kun je je definitieve keuze gaan maken. Welke maaltijdbox uiteindelijk de beste is en bij jou past, dat is geheel aan jou. Dat kan tenslotte niemand voor jou invullen. Vergelijk om erachter te komen welke er voor jou uitspringt.