Maaltijd thuisbezorgen; de voor- en nadelen

geplaatst in: Uncategorized | 0

Maaltijd thuisbezorgen – Hoe ziet jouw gemiddelde dag er uit? Ben je gedurende de dag ook zo druk op school, studie, met je kinderen of met je sociale leven? Dan ben je niet de enige. Voor veel mensen zou een iets langere dag wenselijk zijn; nét iets meer uurtjes om daarin alles te kunnen doen.

Mocht dit herkenbaar bij je in de oren klinken, heb je wellicht niet al te veel zin om te koken. Koken vraagt immers om de nodige tijd, waarna je binnen de kortste keren je bord alweer leeggegeten hebt. Gelukkig is er een oplossing: een maaltijd thuisbezorgen.

Wat is een maaltijd thuisbezorgen precies?

De term maaltijd thuisbezorgen kan op twee verschillende zaken slaan:

  • Het bestellen van een maaltijd bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl. Als je hiervoor kiest, hoef je niet meer zelf de keuken in. Maar, de meeste maaltijden die je via dergelijke platformen kunt bestellen, zijn niet al te gezond.
  • Zelf een lekkere maaltijd maken met een maaltijdbox. Als je voor een maaltijdbox kiest, krijg je thuis alle ingrediënten geleverd die je voor een maaltijd nodig hebt. Binnen een mum van tijd maak je het gerecht vervolgens klaar. Eet smakelijk!

Welke van deze vormen van maaltijd thuisbezorgen spreekt jou het meeste aan? Wij merken in ieder geval op dat meer en meer mensen voor optie 2 kiezen. Logisch ook, aangezien deze optie de nodige voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen vertellen wij je graag meer in dit artikel!

Wat zijn de voordelen van een maaltijd thuisbezorgen?

Met een dienst als HelloFresh, Ekomenu of Familiebox geniet je van tal van voordelen. Wij durven zelfs te bewaren dat deze diensten voor héél veel mensen/huishoudens uitkomst bieden. Dat komt onder meer door onderstaande voordelen.

Voordeel 1: je hoeft niet meer zelf naar de supermarkt

Niet alleen koken is bij veel mensen een doorn in het oog, maar ook het doen van boodschappen. Door voor een maaltijdbox te kiezen, hoef je in principe nooit meer zelf boodschappen te doen. Je hoeft alleen maar de maaltijdbox te bestellen, waarna je deze netjes thuisbezorgd krijgt. Hoe makkelijk kan het leven zijn?

Voordeel 2: de maaltijden zijn lekker én gezond

Alle maaltijden die je op deze manier thuis kunt laten bezorgen, zijn lekker. Bijkomend voordeel is dat veel van deze maaltijden ook nog gezond zijn. Het is in ieder geval niet te vergelijken met de maaltijden die je bijvoorbeeld bij Thuisbezorgd.nl kunt bestellen. Dat zijn veelal calorieknallers, terwijl dit juist lekkere én gezonde recepten zijn.

Voordeel 3: je hebt uit veel recepten de keuze

Heb je de wens om meer vegetarisch te eten? Bij meerdere aanbieders van maaltijdboxen vergelijken kun je hierop filteren. Je stelt vervolgens zelf je weekmenu samen, waardoor je elke week lekkere maaltijden eet. Maaltijden die aansluiten op je wensen én die dus ook nog gezond zijn. Wil je het liefste wel gewoon gerechten met vlees eten? Dat is ook geen probleem. Bij alle aanbieders van maaltijdboxen heb je namelijk heel veel keuze.

Belangrijk voordeel hierbij is dat je de touwtjes in eigen handen hebt. Je bepaalt volledig zelf welke maaltijden naar je opgestuurd worden. Je kunt dit elke week zelf selecteren, waardoor je alleen de lekkerste maaltijden thuisbezorgd krijgt!

Voordeel 4: goed voor het milieu

Wist je dat een maaltijd thuisbezorgen ook goed voor het milieu is? De redenen hiervoor zijn divers:

  • Minder uitstoot van uitlaatgassen. Zo hoef je niet meer zelf met de auto naar de supermarkt. De maaltijddiensten gebruiken bovendien veelal zuinige auto’s.
  • Geen verspilling van voedsel. In de maaltijdboxen vind je precies de juiste hoeveelheid ingrediënten. Je verspilt hierdoor geen voedsel meer. Een groot voordeel wat ons betreft.

Voordeel 5: gemak dient de mens

Tot slot is het nog een groot voordeel dat je hier veel tijd mee weet te besparen. Zoals het voordeel al luidt; gemak dient de mens. Door de maaltijd thuis te laten bezorgen, heb je zelf een stuk minder omkijken naar het bereiden van lekker eten. Je hoeft niet meer zelf de boodschappen te doen. Je hoeft niet meer zelf urenlang in de keuken te staan. En je hoeft niet meer zelf allerlei lekkere recepten te bedenken.

Wat zijn de nadelen van een maaltijd thuisbezorgen?

Spreekt het principe van een maaltijd thuisbezorgen je wel aan? Dan ben je zéker niet de enige. Meer en meer mensen kiezen namelijk voor deze dienst. Een unieke dienst waarmee je van veel gemak geniet, maar waarbij je ook met twee nadeeltjes rekening moet houden.

Nadeel 1: lastig voor kleinere porties

De ervaring leert dat een maaltijd thuisbezorgen lastig is voor de kleinere porties. Zeker als je alleen woont, is het lastig om hier de juiste maaltijden voor te selecteren. Gelukkig komen meer en meer aanbieders – zoals HelloFresh – met speciale oplossingen op maat. Dit nadeel is dus eigenlijk geen echt nadeel.

Nadeel 2: prijzig

Voor een eetbox thuisbezorgen moet je uiteraard een bepaald bedrag betalen. De ervaring leert dat sommige dit bedrag als ‘hoog’ ervaren. Zij vinden dat ze veel moeten betalen voor de dienst, maar dat is op zich logisch te verklaren. Het is bijvoorbeeld een dienst op maat en er is sprake van een flinke inflatie. Dat hierdoor de prijzen relatief hoog liggen, is goed te begrijpen. Als je nu naar de supermarkt toe gaat, betaal je eveneens veel geld.

Maaltijd thuisbezorgen; bij wie kun je terecht?

Als je maaltijden thuis wilt laten bezorgen, kun je in ons land bij meerdere aanbieders terecht. HelloFresh is zonder twijfel de bekendste naam. Maar, ook aan andere spelers zijn met een flinke opkomst bezig. Familiebox en Ekomenu zijn hier prima voorbeelden van.

Via maaltijdboxfans.nl sluit je snel een abonnement bij deze diensten af. Dit doe je niet alleen snel, maar ook nog (heel) voordelig. Bij alle diensten bieden wij je namelijk een interessante korting aan. Als je je nu voor HelloFresh aanmeldt, krijg je bijvoorbeeld 45 euro korting op je eerste 3 boxen. Van dergelijke kortingen geniet je ook bij Familiebox en Ekomenu. Voldoende reden om je dírect via onze website voor één van deze goedkope maaltijdboxen aan te melden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *