Keto maaltijdboxen – Het ketodieet is de laatste paar jaar een enorme hit geworden. Het is namelijk een goedwerkende manier van afvallen. Bij keto word de hoeveelheid koolhydraten voornamelijk in minderheid gebracht. Dat betekent dat er gekozen moet worden voor een keto maaltijdbox.

De keto maaltijdbox bevat namelijk aanzienlijk minder koolhydraten dan de koolhydraatarme maaltijdbox. De producten hierin zijn hier helemaal op aangepast.

Keto maaltijdboxen; wat zijn het eigenlijk?

De maaltijdboxen kunnen volledig worden aangepast op het keto dieet. Keto maaltijdboxen verschillen duidelijk van koolhydraatarm maaltijdbox. Deze twee willen nog weleens verward worden met elkaar.

Het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid aan koolhydraten. Een koolhydraatarme maaltijdbox bevat namelijk nog een kleine hoeveelheid koolhydraten. Hierbij gaat het om ongeveer 150 gram. Bij een keto maaltijdbox is deze hoeveelheid al verminderd. Deze maaltijdbox bevat soms minder dan 30 

Een standaard maaltijdbox bevat brood, pasta, aardappels en rijst. Gaat het om een keto maaltijdbox, dan is de inhoud hiervan anders. Een keto maaltijdbox kan onder andere eieren, avocado’s en/of noten bevatten. Dat is globaal hoe een keto maaltijdbox eruit ziet. Minder koolhydraten, meer vet.

Is een keto maaltijd niet eentonig?

Omdat verschillende producten vermeden zullen moeten worden, word het eetpatroon even flink opgeschort. Producten waar je aan gewend bent zullen vervangen moeten worden door iets anders. Producten en ingrediënten waar weinig koolhydraten in zitten.

De keto maaltijden zijn eentonig en saai. Nou ja, dat beeld is gecreëerd. Tenslotte worden veel producten weggelaten. Nu voel je hem misschien al aankomen. Keto maaltijden zijn niet eentonig en al helemaal niet saai. Het zal even omdenken zijn. Maar dat is een kwestie van even wennen.

Nu kunnen keto maaltijdboxen een hulpmiddel zijn om het dieet te kunnen volhouden. Samen met de box ingrediënten ontvang je ook bijhorende recepten. Ook deze recepten zullen iedere week anders zijn en geüpdatet worden.

Waar kan ik terecht voor de keto maaltijdboxen?

Omdat het ketodieet zo enorm in opkomst is, passen ook verschillende maaltijdaanbieders hun eetbox hierop aan. Het verschaft wat onderzoek en research, maar de maaltijdboxen die in het teken staan van keto bestaan écht.

De meest bekende maaltijdaanbieder van de keto maaltijdbox, dat is Ekomenu. Ekomenu is te herkennen aan de biologische maaltijdboxen. Deze boxen bevatten 100% biologische producten en ingrediënten. De ingrediënten zijn volledig onbewerkt en gekweekt in samenwerking met Nederlandse boeren.

Zo kan de biologische maaltijdbox omgetoverd worden tot een keto maaltijdbox of zelfs een veganbox. Ook bij deze box horen uiteraard bijhorende recepten. Kies iedere week welke keto recepten jij zou willen uitproberen.

Is het keto dieet wat jou betreft wat rigoureus? Pak het dan wat rustiger aan. Hello Fresh upload iedere week 30 nieuwe recepten. Tussen deze recepten kun je ook keto recepten vinden. Voeg deze toe aan de standaard maaltijdbox en leer op een rustige manier kennis maken met minder koolhydraten.

Hoe weet ik welke maaltijdbox ik moet kiezen?

Maaltijdaanbieders zijn er genoeg. Hoe kun je daar nu de beste uitkiezen? Door een maaltijdbox vergelijk te doen kom je al een stuk verder. Door deze te vergelijken met elkaar, weet je van welke voordelen je kunt profiteren. Of profiteer van de kortingen van Hello Fresh en Marley Spoon. Door de Hello Fresh korting of de Marley Spoon korting kan je de eerste eetboxen veel voordeliger bestellen en kijken wat jou het beste bevalt!