Hello Fresh of Marley Spoon? Wat is de beste keuze?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Houd je van lekker eten en vind je het leuk om met regelmaat nieuwe gerechten te proberen? Dan zijn de maaltijdboxen van Hello Fresh of concurrent Marley Spoon een goede keuze. Wekelijks krijg je dan de ingrediënten in huis om dagelijks tot een heerlijk recept te komen. Zowel Hello Fresh als Marley Spoon bieden veel lekkere gerechten aan die voor vrijwel iedereen gemakkelijk te maken zijn, maar welke van de twee aanbieders kun je het beste kiezen? In dit blogartikel vertel ik je precies wat de verschillen zijn en voor welke aanbieder voor maaltijdboxen je het beste kunt kiezen. Lees daarom zeker verder.

Wat zijn maaltijdboxen en wat kun je ervan verwachten?

Als je ervoor kiest om maaltijdboxen van Hello Fresh of Marley Spoon aan te schaffen, krijg je wekelijks een pakket thuis waarin je (bijna) alle ingrediënten hebt om dagelijks een lekker recept op tafel te zetten. Alhoewel beide aanbieders niet de goedkoopste maaltijdbox aanbieden, zijn er genoeg voordelen te benoemen.

Handig stappenplan

Je krijgt bij alle maaltijden een handig stappenplan, waarmee je precies stap voor stap het gerecht kun bereiden. Ook zijn veel van de gerechten (vooral bij Marley Spoon) snel klaar. Bij Marley Spoon staan de meeste gerechten namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Bij Hello Fresh, zitten er soms ook wel eens gerechten tussen waarbij je zo’n 45 minuten kwijt bent.

12 verschillende recepten per week

Als je ervoor kiest om maaltijdboxen te bestellen bij een van de twee aanbieders, kun je per week kiezen uit 12 verschillende recepten. Afhankelijk van hoeveel dagen jij de maaltijd box bestelt, kun je dan het aantal recepten per week kiezen. Wat vooral heel handig is, is dat je al voor een paar weken vooruit je recepten kan kiezen. Door al een paar weken vooruit je recepten uit te kiezen, hoef je niet bang te zijn dat je vergeet om te bestellen.

Handig verpakt

Als je eenmaal de box in huis krijgt, dan zijn alle gerechten voor de maaltijd verpakt per setje. Deze kun je dan makkelijk rangschikken. Sommige ingrediënten, moeten bewaard worden in de koelkast en andere niet. Per dag krijg je dan een instructiekaart, waarmee je precies kunt zien hoe je de recepten maakt en welke ingrediënten je nodig hebt om de maaltijd te bereiden. Hier staan vaak ook ingrediënten op die Hello Fresh of Marley Spoon niet meeleveren, zoals olijfolie of roomboter.

Kun je beter Kiezen voor Hello Fresh of Marley Spoon?

Als we de twee aanbieders van maaltijdboxen vergelijken dan zien we al direct veel overeenkomsten. Zo heb je bij beide boxen ruime keuze in het aantal recepten om uit te kiezen en heb je bij zowel Hello Fresh als Marley Spoon de mogelijkheid om je box volledig vegetarisch te maken.

Handig bezorgsysteem

is het bij beide aanbieders mogelijkheid om je bezorging op een willekeurige dag aan te vragen. Dit kun je gemakkelijk kiezen middels een bezorgingskalender.

Verschillen tussen Hello Fresh en Marley Spoon

Ook zijn er nog een aantal belangrijk verschillen tussen de Hello Fresh en Marley Spoon. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je bij Hello Fresh naast de standaard maaltijdboxen ook de mogelijkheid hebt om andere boxen te bestellen zoals:

  • Ontbijt box
  • Fruit Box
  • Wijn Box

Dit is niet mogelijk bij Marley Spoon. Dus als je ook je ontbijt goed geregeld wilt hebben, is het een goed idee om te kiezen voor Hello Fresh.

Als je vooral kijkt naar de prijs, zie je direct dat Marley Spoon een stukje goedkoper is, maar heel veel scheelt het niet.

Daarnaast is het voordat je een keuze gaat maken ook belangrijk om te weten dat Hello Fresh met een spaarsysteem werkt. Marley Spoon heeft dit niet.

Daarnaast zijn ook de maaltijden van Marley Spoon wat meer uitgebreid en lijkt het meer wisselend te zijn dan bij Hello Fresh.

Zo zie je dat je bij Hello Fresh soms dezelfde gerechten tegenkomt als je al een tijdje klant bent, het is dus niet zo dat je elke week een totaal nieuwe keuze uit recepten hebt.

Wel zit er voldoende variatie in de maaltijd boxen van Hello Fresh, maar naar mijn mening, vind je meer variatie bij Marley Spoon.

Conclusie

De grote vraag is dan of je beter kunt kiezen voor Hello Fresh of Marley Spoon? Dat is helemaal afhankelijk naar waar jij op zoek bent.

Als jij vooral op zoek bent naar alleen maaltijd boxen, raad ik je aan om te kiezen voor Marley Spoon.

Deze maaltijdboxen zijn net een stukje goedkoper dan Hello Fresh en zijn vaak iets meer wisselend. Wil je echter ook graag een Fruit box bestellen of een ontbijt box? Dan ben je beter af bij Hello Fresh. Beide aanbieders, bieden in ieder geval heerlijke recepten aan. Daarnaast kan je, als je beide wilt uitproberen, een flinke korting krijgen bij beide aanbieders. Gebruik de Hello Fresh korting of de Marley Spoon korting om je eerste eetboxen een stuk voordeliger te ontvangen.

Welke keuze je ook maakt, de garantie dat je de komende tijd lekker en gezond gaat eten is gegarandeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.