Kiezen voor goedkope maaltijdboxen? Dit zijn de goedkoopste! De maaltijdbox heeft de laatste jaren een enorme opkomst gemaakt. Behalve dat het gemakkelijk is om iedere week zo’n box thuis te laten bezorgen, heb je op deze manier ook altijd verse ingrediënten in huis en bijhorende recepten voor wat inspiratie.

Wat voor veel mensen en misschien ook wel voor jou tegenstaat, is de prijs van de maaltijdboxen. Hoewel de prijzen zeer variërend en niet allemaal hetzelfde zijn, kan het een redelijk prijzig grapje worden en dat is waarschijnlijk waar jij totaal niet op zit te wachten.

Goedkope maaltijdboxen zouden de perfecte oplossing kunnen zijn. De goedkoopste maaltijdbox gaan we in dit blogartikel proberen te vinden  

Waarom kiezen voor goedkope maaltijdboxen?

Wekelijks een box met maaltijden en recepten thuisbezorgd krijgen klinkt rooskleurig. Je bent niet meer afhankelijk van de supermarkt en ook wat betreft inspiratie word je een handje geholpen. Het kan bijna niet beter. Tenminste, dat zou je zeggen.

Aan die maaltijdboxen zit ook een keerzijde; namelijk de prijs hiervan. De kosten kunnen flink oplopen en dat is niet iets waar je altijd op zit te wachten.

Kiezen voor de goedkoopste maaltijdbox helpt jou om iedere dag met verse ingrediënten en makkelijke recepten iets lekkers op tafel te zetten én het is ook nog eens betaalbaar.

Waar zijn de prijzen van maaltijdboxen op gebaseerd?

De prijzen van de maaltijdboxen komen niet volledig uit de lucht vallen natuurlijk. Deze zijn namelijk gebaseerd op een aantal aspecten.

Namelijk op het aantal personen in een huishouden en op het aantal maaltijden per week. Behalve dat bied iedere aanbieder een andere hoeveelheid aan recepten aan.

Zo bied bijvoorbeeld Hello Fresh 14 recepten per week aan, terwijl Marley Spoon daar wat ruimer in is en op 20 recepten per week zit.

Wat kosten de maaltijdboxen?

Wat betreft de boxen zijn er veel verschillende aanbieders die wekelijks kun boxen met bijhorende ingrediënten en recepten aanbieden. Ook wat betreft de prijzen wil het nog weleens schommelen. Zo kun je door de Hello Fresh kortingscode en met de Marley Spoon korting voor je eerste pakketten een stuk lager uitkomen.

Om erachter te komen wat de goedkoopste maaltijdbox is, is het makkelijkste wat je kan doen verschillende maaltijdbox vergelijken. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je keuze, zo betaal je meer voor een biologische maaltijdbox dan voor de Keto maaltijdboxen. Maatijdboxen vergelijken doe je door prijzen, voor- en nadelen etc. naast elkaar neer te leggen. Hierdoor wordt het je al wat makkelijker gemaakt.

De kleine maaltijdboxen

De kleine maaltijdboxen zijn ideaal voor de wat kleinere huishoudens van twee personen. Hoewel deze boxen vanzelfsprekend wat lager zullen uitvallen qua prijs, is het toch iets om met elkaar te vergelijken:

  • Hello Fresh: Een maaltijdbox van Hello Fresh kost voor 2 personen, met 3 maaltijden per week € 40,95. 
  • Marley Spoon: Voor 2 personen en 3 maaltijden per week betaal je bij Marley Spoon € 44,93 en daar bovenop komt ook nog € 5,99 aan verzendkosten.
  • Ekomenu: De box van Ekomenu is ook samen te stellen voor 2 personen, met 3 maaltijden per week voor € 44,99.
  • Familiebox: Voor 3 maaltijden per week en 2 personen, kost een maaltijdbox van Familiebox € 42,50 per week.
  • Versh: Voor € 35,50 heb je al een maaltijdbox van Versh die voor 2 personen en 3 maaltijden per week is.

De grotere maaltijdboxen

Niet ieder huishouden bestaat uit 1 of 2 personen. Ook voor grotere gezinnen zijn er genoeg maaltijdboxen die groter en uitgebreider zijn. Nu kunnen de boxen groter besteld worden, maar wat doet dat met de prijs? We gaan erachter komen:

  • Hello Fresh: Er vanuit gaande dat het om 4 personen gaat, met 3 maaltijden per week, betaal je voor een maaltijdbox van Hello Fresh € 61,85 per week.
  • Marley Spoon: Voor 4 personen met 3 maaltijden per week, kost een maaltijdbox bij Marley Spoon € 65,87 per week plus de € 5,99 aan verzendkosten.
  • Ekomenu: De boxen van Ekomenu zijn allemaal biologisch maaltijdboxen. Per week, voor 4 personen en 3 maaltijden per week, betaal je een bedrag van € 66,99.
  • Familiebox: Een maaltijdbox van Familiebox voor 4 personen, met 3 maaltijden per week betaal je € 58,- per week.
  • Versh: Voor € 50,- per week krijg je een maaltijdbox geleverd voor 4 personen, met 3 maaltijden per week.

Conclusie: Wat is de goedkoopste maaltijdbox?

Door alle mogelijke eetboxen met elkaar te vergelijken en wat betreft de prijs onder elkaar te zetten, is er een duidelijke conclusie uitgekomen van wat nu de goedkoopste maaltijdbox is en welke voldoet aan jouw wensen.

Bij het vergelijken van de aanbieders en verschillende maaltijdboxen hebben we de hoeveelheid personen en maaltijden per week naast elkaar gelegd. De grootte van de maaltijdboxen zijn onder de loep genomen en uitgebreid bekeken.

Wat is de goedkoopste maaltijdbox? Er is duidelijk uitgekomen dat Versh de goedkoopste is van alle 5 de maaltijdboxen die besproken zijn. Behalve dat Versh de goedkoopste is, is het ook goed om de mogelijkheden van de andere boxen eens te bekijken. Behalve dat deze de moeite waard zullen zijn, bieden ook deze genoeg mogelijkheden en zit er wellicht iets bij waar je naar zoekt. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een vegan maaltijdbox kiezen of zelfs een koolhydraatarme maaltijdbox. Kiezen voor een goedkope maaltijdbox is nu mogelijk!