Eetboxen –  Voor veel mensen blijft het iedere avond weer een worsteling wat er op tafel moet komen en wat er gegeten gaat worden. Zeker na een flinke dag op het werk, op school of na een pittige dag thuiswerken is de inspiratie op dat moment verder te zoeken dan ooit, en is het laatste waar je zin in hebt voor sluitingstijd naar de supermarkt racen om wat ingrediënten bij elkaar te kunnen sprokkelen.

Al flink wat jaren is de welbekende eetbox op de markt gekomen en kan deze bij verschillende maaltijdaanbieders besteld worden. De eetboxen worden in de volksmond ook wel maaltijdboxen genoemd en zijn er in verschillende vormen en maten. Door te kiezen voor een eetbox zijn er genoeg voordelen waarvan geprofiteerd kan worden. Maaltijdaanbieders vergelijken? Door maaltijdbox vergelijken kom je erachter welke de beste is voor jou.

Wat is een eetbox precies?

Eigenlijk is eetboxen een andere term voor maaltijdboxen en deze zullen je vast wel bekend voor komen. Tenslotte maken steeds meer mensen hier gebruik van en zul je wellicht ook verschillende advertenties op het internet of op de televisie voorbij hebben zien komen.

Een eetbox is een samengesteld voedselpakket waarin verschillende recepten en de daarbij horende ingrediënten te vinden zijn. Deze box met samengestelde recepten en ingrediënten is te bestellen bij een maaltijdaanbieder naar wens en zou vervolgens periodiek wekelijks bij je thuis kunnen worden bezorgd.

Doordat je kiest voor de eetbox en je deze wekelijks bij je thuis kunt laten bezorgen, zijn ritjes naar de supermarkt niet meer zo vaak nodig, heb je altijd iets gezonds in huis voor het avondeten en eet je gevarieerder dan ooit. Daarnaast is het thuis bezorgen een voordeel waar optimaal van geprofiteerd kan worden. Bij de meeste maaltijdaanbieders kan flexibel gekozen worden uit de bezorgtijden en dagen. Kies welk moment jou het beste uitkomt en hoe vaak je de eetbox zou willen ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de eetbox thuis geleverd in een krat of in een kartonnen doos. Daar kun je ze dus gemakkelijk aan herkennen.

Uit welke eetpakketten kan er gekozen worden?

Omdat er inmiddels een stuk meer maaltijdaanbieders bij zijn gekomen en deze over het algemeen duidelijk verschillend zijn, zijn de eetpakketten ook allemaal verschillend. De volgende eetpakketten zou je tegen kunnen komen bij een van de maaltijdaanbieders:

  • De biologische maaltijdbox; in deze eten box vindt je producten die 100% biologisch zijn. Vaak is het ook zo dat de producten van Nederlandse bodem komen en ook geleverd worden door de Nederlandse boer.
  • Keto maaltijdboxen; het voedselpakket bestaat uit producten die koolhydraatarm zijn of laag zitten in de koolhydraten.
  • Vegan maaltijdbox; in dit eetpakket zitten alleen producten die veganistisch zijn en daarbij horen uiteraard ook vegan recepten.
  • Vegetarische maaltijdbox; bij een vegetarisch voedselpakket worden vlees en vis volledig achterwege gelaten.
  • Maaltijdboxen geschikt voor kinderen; deze boxen zijn afgestemd op het gezin met kinderen en de recepten zijn zo ook zeer kindvriendelijk. De kans dat het gehele gezin kan genieten van de recepten, is vrij groot.

Zijn eetboxen goedkoop?

Over het algemeen heerst er het beeld dat eetboxen niet goedkoop zijn en dat de prijzen het definitieve besluit nog weleens tegen wil houden. Het verschilt echt wel per aanbieder hoe hoog de prijzen van de eetboxen liggen. Deze zou je deze in principe met elkaar kunnen vergelijken, om er vervolgens achter te komen wat de goedkoopste maaltijdbox is.

Daarnaast zijn er in de meeste gevallen altijd wel kortingscodes beschikbaar die de prijs van in ieder geval de eerste maaltijdbox omlaag kan brengen. Zo is er bijvoorbeeld de Hello Fresh korting of de Marley Spoon korting waarmee je de verschillende eetboxen kan uitproberen. Door de aanzienlijk lagere prijs is uit proberen van een box een stuk aantrekkelijker en kun je dit laagdrempelig voor jezelf testen.

Hoe vaak wordt een eetbox thuis geleverd?

Het is al een vrij groot voordeel dat de eetbox thuis geleverd word, laat staan dat jij zelf besluit hoe vaak je deze zou willen ontvangen. Hier hangt namelijk geen enkele verplichting aan. Ook als het abonnement afgesloten is hoeft het niet direct te betekenen dat het een verplichting is om structureel wekelijks een box samen te stellen en te ontvangen. Hier ben jij als klant vrij in.

Eén of meerdere weken overslaan? Dat hoeft geen enkel issue te zijn. Behalve dat de eetbox naar eigen wens thuis geleverd kan worden, bepaal jij ook zelf voor hoeveel dagen de box aan ingrediënten en recepten bevat.

Moet er direct een abonnement afgesloten worden?

Eetboxen kunnen in vrijwel iedere situatie eenmalig en zelfs vrijblijvend besteld worden. Gewoon, om uit te proberen. Direct vastzitten aan een abonnement waar je totaal niet achterstaat, dat zit er niet bij. Betaal eenmalig voor een eenmalige box en beslis aan de hand daarvan of het systeem iets zou kunnen zijn wat bij jou past.

Een abonnement helemaal afsluiten of deze tussentijds op pauze zetten? Ook dat is geen hobbel op de weg. Abonnementen kunnen op ieder moment op pauze of definitief stopgezet worden. Kortom; je zit nooit definitief ergens aan vast.