De beste aanbieders van maaltijdboxen

geplaatst in: Uncategorized | 0

De beste aanbieders van maaltijdboxen – Maaltijdboxen zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Enkele jaren geleden kwam de eerste aanbieder met dergelijke boxen op de markt, waarna veel andere aanbieders zouden volgen. Als je nú een maaltijdbox wilt bestellen, heb je hierdoor voldoende keuze.

Maar, wat is nou de beste aanbieder van maaltijdboxen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een geschikte aanbieder van maaltijdboxen? Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een passend antwoord. Waarom? Omdat wij de grootste maaltijdboxfans zijn.

De vijf beste aanbieders

Op onze website vind je veel informatie over eetbox. Zo bespreken we in allerlei blogartikelen allerlei zaken rondom de boxen, terwijl we je op onze website ook de beste aanbieders kunt vinden.

Om dit aanbod zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben wij besloten om ook dit artikel nog te schrijven. In dit artikel lees je namelijk alles over de vijf beste aanbieders van maaltijdboxen: HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Familiebox en Versh.

HelloFresh

In het huidige aanbod is HelloFresh zonder twijfel de grootste naam. Dit was één van de eerste aanbieders van maaltijdboxen en doet dit nog steeds met verve. Tienduizenden Nederlandse huishoudens maken inmiddels gebruik van de diensten van deze aanbieder.

Eén van de sterkste punten van HelloFresh is het aanbod. Het aanbod van recepten is ongekend divers, waarbij je bijvoorbeeld ook voor speciale vegetarische gerechten kunt kiezen. Verder is het een groot voordeel dat HelloFresh voortdurend nieuwe recepten toevoegt. En wil je nét dat beetje extra voor komende week hebben? Dan boek je een luxe gerecht, waarvoor je wel een kleine meerprijs moet betalen.

Verder is het ideaal dat HelloFresh de maaltijdbox gekoeld levert. Wel zo wenselijk met het oog op specifieke ingrediënten die koel moeten blijven. Voor de levering heb je overigens alle touwtjes zelf in handen. Je bepaalt zelf waar en wanneer je de maaltijdbox laat leveren.

Het samenstellen van de box doe je ook volledig zelf. Je bepaalt zelf welke recepten in de box moeten zitten, terwijl je ook zelf bepaalt voor hoeveel personen je de gerechten wilt maken. Als klap op de vuurpijl kun je je abonnement bij HelloFresh ook wekelijks aanpassen. Als je bijvoorbeeld komende week géén maaltijdbox hoeft, kun je dit gemakkelijk via de app aangegeven.

Al met al zijn wij heel erg enthousiast over HelloFresh. Wat ons betreft is dit de een van beste aanbieders van maaltijdboxen in ons land.

Marley Spoon

Er is geen enkele aanbieder die aan HelloFresh kan tippen. Eén van de aanbieders die echter wel erg dicht in de buurt komt, is Marley Spoon. Ook deze firma heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het aanbod van maaltijdboxen.

Wat bij deze aanbieder vooral opvalt, is de luxe. Je kunt bij Marley Spoon met allerlei luxe gerechten je maaltijdbox vullen. Dit zijn inheemse gerechten, dit zijn gerechten die je niet dagelijks nuttigt en dit zijn bijzondere gerechten. Met deze gerechten ga je echt onwijs genieten van je avondmaaltijden.

Tevens is het fijn dat je bij elke maaltijd een duidelijke instructie meegeleverd krijgt. Zeker als het om een recept gaat je nog niet eerder gemaakt hebt, is dit een belangrijk voordeel.

Bij Marley Spoon kun je voor 2 tot 4 personen bestellen. Je stelt zelf het menu samen, waarbij je tussen 20 recepten per week kunt kiezen. Overigens is het bij deze aanbieder ook mogelijk om de boxen voor de komende 8 weken vooruit te plannen. Erg handig wat ons betreft! Ook Marley Spoon hoort thuis binnen de beste aanbieders van maaltijdboxen.

Ekomenu

Ben je een liefhebber van biologisch eten? En vind je het belangrijk om zo min mogelijk invloed op onze aardbol uit te oefenen? Dan zit je het beste bij Ekomenu. Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze aanbieder zich vooral op de duurzaamheid.

Dit doet Ekomenu bijvoorbeeld door alleen maar biologische recepten aan te bieden. Alle recepten waar je bij deze aanbieder uit kunt kiezen, bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Tevens heb je bij Ekomenu de keuze om de maaltijdbox af te halen; hiermee tracht Ekomenu om de distributie zo duurzaam mogelijk in te richten.

Bij Ekomenu kun je zelf je weekmenu samenstellen. Je kiest hierbij tussen 20 recepten per week, waarbij de recepten door top chefs samengesteld zijn. Voor 1 tot 4 personen kun je vervolgens de gewenste maaltijdbox bestellen.

Familiebox

Heb je lastige eters of vind je het lastig om voor het gehele gezin te koken? Dan komen de maaltijdboxen van Familiebox goed van pas. Zoals de naam van deze aanbieder al doet vermoeden, is de dienstverlening volledig op gezinnen gericht.

De maaltijdboxen zijn dan ook geschikt voor jong en oud. De maaltijden zijn makkelijk te bereiken, zijn voor maximaal 5 personen geschikt en vallen ook bij kinderen in de smaak. Met het aanbod van recepten weet Familiebox zich echt te onderscheiden.

Ben je een vegetarische eter? Ook daarvoor kun je bij Familiebox terecht. Je hebt wekelijks de keuze uit meerdere vegetarische recepten. Sowieso heb je bij Familiebox voldoende keuze per maand; deze aanbieder biedt standaard 12 recepten per week aan.

Versh

Deze top 5 van beste aanbieders sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met Versh; een leverancier van verantwoorde en verse maaltijdboxen. De recepten die Versh aanbiedt, zijn stuk voor stuk lekker te noemen. Dit komt onder meer doordat deze aanbieder gebruik maakt van seizoensgebonden producten.

Het aanbod is bij Versh wel een stuk beperkter; je hebt wekelijks de keuze uit 3 verschillende recepten. De maaltijden zijn in ieder geval wel erg voordelig; de prijsstelling is enigszins met de prijsstelling van HelloFresh te vergelijken.

Wat ons bij Versh erg aanspreekt, is de flexibiliteit. Bij deze aanbieder zit je niet aan een vast abonnement vast, maar geniet je juist van een flexibel lidmaatschap. De weken dat je géén maaltijdbox nodig hebt, zit je niet vast aan verplichtingen. Als je wel een maaltijdbox wilt hebben, bestel je deze gemakkelijk.

Hoe kies je de beste aanbieder uit?

Heb je kennisgemaakt met de vijf bovenstaande aanbieders? Dan heb je kennisgemaakt met de vijf beste aanbieders van dit moment. Deze aanbieders blinken op meerdere punten uit, zoals hierboven al beschreven.

Als je van een goedkope maaltijdbox wilt profiteren, is het zaak om een goede vergelijking tussen deze aanbieders te maken. Wij adviseren je daarbij om heel goed op onderstaande punten te letten:

  • Recepten: uit hoeveel recepten per week kun je kiezen? Om wat voor recepten gaat dit precies? En in hoeverre is er sprake van variëteit binnen het aanbod? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, raden wij je aan om naar de menu’s van de aanbieders te kijken. Je bepaalt daarmee direct wat voor jou het beste/meest geschikte menu is.
  • Lidmaatschap: ga goed na op welke manier je klant bij de aanbieder kunt worden. Is het verplicht om een langdurig abonnement af te sluiten? Kun je alleen bestellen op de momenten dat je dit wilt? En welke eisen worden er aan het lidmaatschap verder nog gesteld? Dit zijn belangrijke vragen waar je bij elke aanbieder andere antwoorden op gaat vinden. Doe hier dus goed onderzoek naar!
  • Kosten: uiteraard is het ook belangrijk om goed naar de kosten te kijken. Wij adviseren je hierbij om goed te kijken wat de prijs per maaltijd is. Dit is volgens ons de enige manier waarop je een 100% eerlijke vergelijking kunt maken. De ervaring leert dat HelloFresh de goedkoopste aanbieder van maaltijdboxen is.
  • Extra’s: tot slot adviseren wij je om goed op eventuele extra’s te letten. Is het bijvoorbeeld mogelijk om via een app je maaltijdbox samen te stellen? Voor hoeveel personen kun je maximaal de maaltijdbox samenstellen? En hoe zit het precies met de instructies behorende bij de recepten? Dit zijn enkele voorbeelden van extra vragen waar je goed naar zou moeten kijken.

Al met al komt het aan op het maken van een goede maaltijdbox vergelijk. Vind je het lastig om tussen meerdere aanbieders te kiezen? Dan adviseren wij je graag om bij meerdere aanbieders een maaltijdbox te bestellen. Op basis van je eigen bevindingen kun je vervolgens de juiste keuze maken.

Tip: let goed op de ervaringen van andere klanten. Kom je online over één specifieke aanbieder veel negatieve beoordelingen tegen? Dan is het wellicht beter om die aanbieder links te laten liggen.

Tip 2: maak gebruik van de kortingsacties. Meerdere aanbieders stunten regelmatig met flinke kortingsacties, waarmee je oprecht veel geld kunt besparen.

Welke aanbieder raden wij aan?

Onze keuze gaat naar HelloFresh uit. Dit vinden wij een van de beste aanbieders van maaltijdboxen vanwege onderstaande redenen:

  • Wekelijks opzegbaar. Je kunt wekelijks zelf bepalen of je wel of geen maaltijdbox wilt bestellen.
  • Divers aanbod. Het aanbod van recepten bij HelloFresh is indrukwekkend te noemen. De kwantiteit spreekt ons aan, maar ook de variëteit. Je kunt uit véél soorten recepten kiezen.
  • Betaalbaar. HelloFresh is op dit moment de goedkoopste aanbieder van maaltijdboxen. Ideaal!
  • Prima service en voorwaarden. Tot slot ben je bij HelloFresh van een prima service en prima voorwaarden verzekerd. Je kunt dus met een gerust hart je maaltijdbox(en) bij déze aanbieder bestellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *